et-proposem

Sant Quirze del Vallès:

Un dia al poble dels mussols

Voleu conèixer les arrels agrícoles del municipi, recórrer el poble tot seguint la petjada d’un pintor, descobrir-ne la vegetació autòctona i passejar per un enorme parc urbà…? Voleu saber la vinculació de Sant Quirze amb els mussols…? seguiu llegint i ho descobrireu!

No us perdeu aquesta proposta!

Comencem!

MATÍ 

Itinerari pel nucli antic: La mirada Vila-Puig

Començarem fent un recorregut pel nucli antic del municipi, descobrint el seu patrimoni i el passat rural a través de l’obra del destacat pintor paisatgista de Sant Quirze Joan Vila-Puig (1890-1963).

Punt de sortida de l’itinerari: Casa de Cultura Vila-Puig(en cas de voler fer la visita a la Casa de Cultura, consulteu prèviament els horaris i les condicions de la visita).

Plànol i recorregut de l’itinerari: descarregueu-lo aquí.

L’Itinerari comença a la casa natal del pintor Joan Vila Puig, actualment museïtzada i convertida en la Casa de Cultura Vila-Puig, on podreu fer un viatge en el temps i conèixer la manera de viure de les famílies modestes de principis de segle XX.

La ruta continua pel centre històric. Seguint l’itinerari recorrereu el Sant Quirze antic i descobrireu alguns dels escenaris que va immortalitzar en Vila-Puig. La visita us portarà pel carrer Major fins a la plaça de la vila (on encara es pot observar en algunes cases el model arquitectònic de principis de segle), l’església de Sant Quirze i Santa Julita (d’origen romànic), la Cooperativa Agrícola (que representa la materialització del progrés econòmic, associatiu i cultural que es vivia al Vallès a principis del segle XX), el primer eixample, la Patronal i les vil·les residencials,  el Parc de les Morisques i les masies de Can Barra i de Can Feliu.

Trobareu informació detallada de l’itinerari en aquest enllaç.

Us proposem acabar de passar el matí al Parc de les Morisques, un enorme espai natural on hi podreu passejar o descansar i els més petits hi trobaran jocs per passar-ho d’allò més bé.

Ah! Si us hi fixeu, hi veureu sortir l’escultura Continuum de l’artista local Tom Carr ja que el Parc de les Morisques és un dels espais del municipi on aquesta obra artística apareix.

*Aquesta escultura té el seu element principal a la plaça del Turonet i d’altres de repartits pel municipi. D’aquesta manera, l’escultura en conjunt es converteix en un fil que lliga i cohesiona tota la població.

ON DINAR

Per dinar podeu triar entre fer un pícnic al Parc de les Morisques i allargar la vostra estada a l’aire lliure o bé, entaular-vos escollint un establiment d’entre la rica i variada oferta gastronòmica de Sant Quirze.

Si encara teniu més ganes d’estirar les cames, us proposem fer a la tarda una Ruta botànica per la Serra de Galliners!

Aquesta és una ruta temàtica formada per quatre itineraris, dedicats a diferents tipus de formacions vegetals i florals de Sant Quirze.

Cada itinerari està senyalitzat d’un color diferent i té com a objectiu fomentar el  coneixement del patrimoni natural, històric i agrícola del municipi.

Quatre itineraris diferents senyalitzats:

Itinerari 1: el bosc de ribera

Itinerari 2: L’alzinar

Itinerari 3: Les plantes aromàtiques i medicinals

Itinerari 4: Els bolets i fruits del bosc

Durada: 1 quilòmetre cada itinerari/uns 20 minuts de durada per itinerari

Podeu trobar més informació de tota la ruta aquí.

Plànol ruta botànica

*Si sou al Parc de les Morisques, l’opció més propera és començar per l’itinerari 2.

US VOLEU ENDUR UN RECORD DOLÇ DE SANT QUIRZE?

No us podeu perdre la deliciosa coca de Sant Quirze del Forn Valls (C/ Nou, 41) o els dolços coneguts com a Mussolets (els podeu trobar a la Pastisseria Mix). El nom d’aquests dolços té l’origen en el sobrenom que reben els habitant del municipi, que són coneguts com a mussols. Segons sembla aquest nom ve donat per una antiga rivalitat amb els sabadellencs. Hi ha moltes històries que n’expliquen l’origen una diu que els de Sabadell feien soroll per despertar els veïns de Sant Quirze i que quan aquests sortien per la finestra a veure què passava, els cridaven “mussols”…

Trobareu més informació dels productes més singulars de la comarca aquí.

Com arribar

Podeu consultar en aquest enllaç la informació sobre com arribar al municipi.

Valoració

[Votacions: 1    Nota: 3/5]

Galeria

Comparteix

Facebooktwitter

Envia-ho a un amic

mail

Imprimir

Imprimir
No hi ha comentaris

Deixa un comentari